Karkówka w ostrej marynacie na grill - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Składniki marynaty wrzucić do blendera, zmiksować na gładką masę. Mięso umyć osuszyć, pokroić na plastry - 5 - 6 szt.. Plastry lekko rozbić pięścią. Posmarować z obu stron marynatą, ułożyć jeden na drugim, włożyć do miski, zawinąć folią i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę albo najlepiej na całą noc.
2.2. Rozgrzać grill ogrodowy. Przed grillowaniem doprowadzić mięso do temperatury pokojowej. Ułożyć mięso na aluminiowej tacce lub bezpośrednio na ruszcie i grillować po ok 7 - 10 minut z każdej strony, co jakiś czas obracając, aż mięso będzie miękkie i rumiane. Smacznego!
Porady
Długość pieczenia zależy od grubości plastrów karkówki.
Komentarze