Karkówka w ostrej marynacie

0 (0 ocen)

W sezonie grillowym nie może zabraknąć grillowanej karkówki. Marynata znajdzie wielbicieli wśród osób lubiących wyraziste i ostre smaki. Przygotowuje się ją bardzo szybko.

Składniki:

  • 1 kg chudej karkówki
    Przyprawa do mięsa
    Marynata:
    3 łyżki przyprawy do karkówki
    1,5 łyżki Vegety z czosnkiem
    1 łyżeczka chilli
    2 łyżki octu jabłkowego
    4 łyżki oleju
    50 ml wody
    3 łyżki sosu musztardowo-koperkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w ostrej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 1 cm plastry. Z każdej strony przyprawiamy przyprawą do mięsa. Składniki na marynatę dokładnie mieszamy. W głębokiej misce warstwami przekładamy mięso i marynatę. Marynujemy przez całą noc (pod przykryciem). Mięso w ten sposób jest kruche i bardzo aromatyczne. Następnego dnia grillujemy. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej marynaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować