Karkóweczka z cebulką i martini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę doprawić pieprzem i przyprawa uniwersalna lub solą, przykryć i odstawić.
Na rozgrzanym oleju zeszklić 3 duże cebule pokrojone w talarki, oprószając szczyptą cukru, pieprzem i przyprawa uniwersalna lub solą.
Zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu obsmażyć karkówkę.
Do rondla wlać gotowy sos ze słoika ,,soczysty schab w sosie piwnym,, Łowicz ‘’
o gramaturze 520 gram, podgrzać i dodać cebulę.
Wlać 0,5 szklanki Martini/białe/
Dodać obsmażoną karkówkę i dusić do miękkości doprawiając do smaku pieprzem i przyprawa uniwersalna lub solą
Pod koniec rondel odkryć, aby odparować nadmiar płynu, ew. sos zagęścić mąką.
Karkówkę podałam z sałatką ogórkową swojską i smażonymi ziemniaczkami.
Komentarze