Karkóweczka z cebulką i Martini

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rodzince bardzo posmakowała moja kombinacja

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6-8 plastrów karkówki
    3 duże cebule
    Sól lub przyprawa uniwersalna, szczypta cukru, pieprz mielony
    1 słoik sosu ,,Soczysty schab w sosie piwnym Łowicz”
    0,5 szklanki Martini
    DODATKOWO
    Ziemniaczki i dowolna surówka

Karkóweczka z cebulką i martini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkóweczka z cebulką i Martini 1. Karkówkę doprawić pieprzem i przyprawa uniwersalna lub solą, przykryć i odstawić.

    Na rozgrzanym oleju zeszklić 3 duże cebule pokrojone w talarki, oprószając szczyptą cukru, pieprzem i przyprawa uniwersalna lub solą.
    Zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu obsmażyć karkówkę.
    Do rondla wlać gotowy sos ze słoika ,,soczysty schab w sosie piwnym,, Łowicz ‘’
    o gramaturze 520 gram, podgrzać i dodać cebulę.
    Wlać 0,5 szklanki Martini/białe/
    Dodać obsmażoną karkówkę i dusić do miękkości doprawiając do smaku pieprzem i przyprawa uniwersalna lub solą

    Pod koniec rondel odkryć, aby odparować nadmiar płynu, ew. sos zagęścić mąką.

    Karkówkę podałam z sałatką ogórkową swojską i smażonymi ziemniaczkami.

Komentarze

Podobne przepisy