Orzeźwiająca, kolorowa, apetyczna sałatka, którą przygotujesz w oka mgnieniu.Podczas imprezy można serwować tę sałatkę w koklikach z ciasta francuskiego (przygotowanych w domu).
Karaibska sałatka krabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować w osolonej wodzie (15 minut-20 minut).Wrzucić do dużej miski. Paluszki krabowe pociąć na 1 cm kawałki. Jajka i ogórka obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy, przełożyć do miski z ryżem.
2.Do miski z ryżem i kukurydzą wsypać jajka,ogórka,posiekany szczypiorek,paluszki krabowe, przyprawy, musztardę i majonez.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na minimum 15 minut. Przełożyć do mniejszej miski.
Komentarze