Karaibska sałatka krabowa

4.45 (187 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Orzeźwiająca, kolorowa, apetyczna sałatka, którą przygotujesz w oka mgnieniu.Podczas imprezy można serwować tę sałatkę w koklikach z ciasta francuskiego (przygotowanych w domu).

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - paluszki krabowe (lub mięso krabów, ewentualnie krewetki): 200 gramów
    - kukurydza (konserwowa): 200 gramów
    - jajka (ugotowane na twardo): 5 sztuk
    - ryż biały (paraboliczny,1 saszetka): 100 gramów
    - ogórek (świeży lub konserwowy): 1 sztuka
    - majonez (gęsty): 3 łyżki
    - musztarda (sarepska,płaska łyżeczka): 1 łyżeczka
    - szczypiorek (cienki,drobno posiekany): 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz (czarny lub kolorowy mielony): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.45 (187 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Paluszki

Karaibska sałatka krabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie (15 minut-20 minut).Wrzucić do dużej miski. Paluszki krabowe pociąć na 1 cm kawałki. Jajka i ogórka obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy, przełożyć do miski z ryżem.
  • karaibska sałatka krabowa 2. Do miski z ryżem i kukurydzą wsypać jajka,ogórka,posiekany szczypiorek,paluszki krabowe, przyprawy, musztardę i majonez.Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Sałatkę odstawić do lodówki na minimum 15 minut. Przełożyć do mniejszej miski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kukurydza Surimi (paluszki krabowe) Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować