Kartoflanka z łososiem

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa .Mojej rodzinie bardzo zasmakowała .

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego

    1 posiekany por - tylko biała część

    1 łyżka masła

    600 g ziemniaków

    400 g fileta z łososia

    1 pęczek koperku

    1 łyżeczka mielonej papryczki chili

    świeżo mielona sól himalajska

Kartoflanka z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni roztopić masło , zeszklić na nim pora .

    Dodać do bulionu warzywnego wraz z obranymi , umytymi , pokrojonymi w kostkę ziemniakami .

    Gotować 15 minut .

    Po tym czasie dodać pozbawionego skóry , umytego , pokrojonego w kostkę łososia i gotować kolejne 10 minut .

    Przed końcem gotowania do zupy dodać umyty , posiekany koperek .

    Zupę doprawić papryczką chili i solą himalajską .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy