Kartoflanka z fasolą

0 (0 ocen)

Pyszna , szybka do przygotowania zupa .Mojemu Mężusiowi i mojej Córci bardzo smakowała .

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    600 g ziemniaków

    2 garście suszonej marchewki i pietruszki

    1 puszka białej fasoli

    1 łyżka soli

    1 łyżka vegety śródziemnomorskiej

    1 łyżka suszonego koperku

Kartoflanka z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodać obrane , umyte , pokrojone w kostkę ziemniaki i suszone warzywa .

    Gotować ok. 20 minut .

    Dodać odsączoną na sicie i przelaną zimną wodą fasolę , gotować kolejne 10 minut .

    Dodać suszony koperek i gotować 10 minut .

    Zupę doprawić solą i vegetą śródziemnomorską .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy