Kartoflana zupa miks

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wychowuję cztery córki. Bardzo lubię gotować, a rodzina jest tym zachwycona.

Składniki:

  • ● 15 ziemniaków
    ● 30 dag wędzonego boczku
    ● 2 cebule
    ● 15 dag śmietany 18-proc.
    ● 20 dag pieczarek
    ● 2 marchewki
    ● pietruszka
    ● 1/4 selera
    ● 1/3 pora
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, 2 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 5 ziaren pieprzu
    ● natka pietruszki
    ● łyżka margaryny

Kartoflana zupa miks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek kroimy w kostkę
    i smażymy na margarynie.
    Dodajemy pokrojoną cebulę
    i grzyby. Smażymy ok. 5 minut.
    Wlewamy wodę. Wsypujemy
    pokrojone w kostkę
    ziemniaki i starte warzywa.
    Doprawiamy i gotujemy.
  • 2. 1/3 warzyw i 2/3 ziemniaków
    miksujemy ze śmietaną.
    Mieszamy z resztą zupy i posypujemy
    posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy