Kapusta z różowym dodatkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Naleśniki w trochę innej , łazankowej roli:)

  • 45 min

Składniki:

  • kiszona kapusta 4 garści
    smalec ok2 łyżki
    cebula 1 sztuka
    mąka ok1 łyżki
    liść laurowy
    sól
    pieprz


    Na naleśniki

    mleko 3/4 szklanki
    woda 1/4 szklanki
    jajka 2 sztuki
    mąka
    sok buraczkowy
    sól
    olej

Kapusta z różowym dodatkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Z podanych składników zarobić ciasto naleśnikowe zabarwione sokiem buraczkowym. Usmażyć naleśniki. Kapustę wypłukać, zalać wodą,posolić i obgotować. Na patelni rozgrzać smalec, przesmażyć pokrojoną cebulę, dodać obgotowaną kapustę.Podlać wodą doprawić do smaku;dodać liść laurowy i dusić do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić jasną zasmażkę, dodać do kapusty. Doprawić do smaku. Naleśniki pokroić w paski, a następnie w kwadraciki, dodać do kapusty, wymieszać i razem momencik dusić..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy