Kapusta z orzechami i śmietaną

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 700 g kapusty włoskiej
    cebula
    ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    szklanka bulionu warzywnego
    sól ,pieprz
    gałka muszkatołowa
    pęczek szczypiorku
    łyżka orzeszków ziemnych
    2 łyżki gęstej śmietany

Kapusta z orzechami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukałem i grubo poszatkowałem. Cebulę i czosnek drobno posiekałem i zeszkliłem na oleju. Dodałem kapustę ,dusiłem ją przez chwilę ,po czym dodałem bulion. Przyprawiłem solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Gotowałem pod przykryciem 10 min. W tym czasie drobno pokroiłem szczypiorek. Orzeszki posiekałem nożem. Podduszoną kapustę lekko zmiksowałem dodałem 1/2 łyżki śmietany ,wymieszałem i ponownie zagotowałem. Na koniec dodałem szczypiorek i orzeszki. Przyprawiłem do smaku solą ,pieprzem i polałem resztą śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy