Kapusta z buraczkami

4.5 (186 ocen)

Ciepła sałatka - dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 300 g poszatkowanej czerwonej kapusty (około 1/2 główki)
    3 duże ugotowane i obrane buraki (400 g)
    1 czerwona cebula (60 g)
    4 łyżki oleju
    3 łyżki śmietany 12%
    2 łyżki octu 10%
    2/3 szklanki wody
    3 łyżeczki curry
    2 łyżki bazylii suszonej
    1 łyżka cukru
    przyprawa uniwersalna do potraw lub sól do smaku (wg uznania)
    pieprz czarny mielony do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Curry Sałatki

Kapusta z buraczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z buraczkami 1. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną cebulę i kapustę, oprószyć curry - chwilę smażyć, mieszając. Następnie wlać wodę i ocet, wsypać cukier i bazylię. Całość dusić pod przykryciem 20 - 25 min, od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dodać drobno pokrojone buraki i dusić jeszcze 5 min.
  • Kapusta z buraczkami 2. Następnie dodać śmietanę - wymieszać i chwilę podgrzewać. Potrawę doprawić wg uznania.
    Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Buraki Cebula Kapusta Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować