Kapusta mocno grzybowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczna kapustka z podwójnie grzybową nutką.

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta kiszona 1,5 kg
    pieczarki ok 12 szt
    grzyby suszone ok 10 szt (garść)
    cebula 1 duża szt
    marchew 1 szt
    liść laurowy
    sól
    pieprz
    olej


Kapusta mocno grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania.
    Grzyby zalać wrzątkiem na ok 10 min i wypłukać dodać do kapusty. Grzyby można pokroić. Posolić dodać liść laurowy i gotować.
    Cebulę drobno pokroić i lekko podsmażyć dodać obrane, pokrojone albo starte pieczarki oraz startą marchew. Razem chwilę dusić. Dodać do kapusty, doprawić do smaku i gotować do miękkości. Doprawić najlepiej świeżo mielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy