Kapuśniak na udkach

4.49 (169 ocen)

  • 10 min

Lżejsza wersja kapuśniaku, a równie smaczna.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g kapusty kiszonej
    3 udka z kurczaka
    7 średnich ziemniaków
    1 marchewka
    1 cebula
    1 czubata łyżka płatków owsianych
    1 płaska łyżka kaszy jęczmiennej
    2 łyżeczki majeranku
    1 kostka rosołowa
    sól
    maggi
    3 litry wody

Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak

Kapuśniak na udkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotowujemy 3 l wody z kostką rosołową. Wrzucamy udka, trochę podgotowujemy, po czym dodajemy płatki owsiane i kaszę jęczmienną. Wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na tarce jarzynowej marchewkę i pokrojoną w piórka cebulę. Podgotowujemy, następnie wrzucamy pokrojoną kapustę kiszoną. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy majerankiem, solą i maggi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować