Kapuśniak – czerwony diabeł

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Połączenie kiszonej kapusty z łagodnymi malinowymi pomidorami.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 200 g wędzonego boczku
    1 strąk czerwonej papryki
    2 cebule
    olej
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    ostra mielona papryka
    ocet jabłkowy
    750 ml bulionu warzywnego
    puszka pomidorów
    500 g kiszonej kapusty
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne

Kapuśniak – czerwony diabeł - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapuśniak – czerwony diabeł 1. Paprykę oczyściłem, pokroiłem w cienkie paski, cebule w pół talarki. Boczek w kostkę. Wszystko razem podsmażyłem kilka minut na niewielkiej ilości oleju.
    Dodałem koncentrat i paprykę w proszku, chwilę przesmażyłem, dodałem ocet, bulion, pomidory i pokrojoną kapustę. Doprawiłem solą, pieprzem, pieprzem Cayenne. Gotowałem do miękkości kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy