Kalmary w chrupiącej tempurze

4.5 (200 ocen)

Krążki kalmarów w delikatnej, chrupiącej tempurze.

Składniki:

  • Krążki kalmarów w delikatnej, chrupiącej tempurze.
    500 g krążków kalmarów
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka wody
    1 jajko
    ½ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Kalmary w chrupiącej tempurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalmary w chrupiącej tempurze 1. W misce łączymy ze sobą mąkę pszenną, wodę, jajko, sól i proszek do pieczenia. Dobrze mieszamy na jednolitą masę. Kalmary osuszamy i oprószamy mąką ziemniaczaną. Każdy z krążków maczamy w cieście, delikatnie wkładamy do rozgrzanego głębokiego oleju. Smażymy na złoty kolor. Po wyjęciu kładziemy na papierowe ręczniki. Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tempura

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować