Kalmary na słodko

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta potrawa którą polecam szczególnie panom pragnącym zrobić dobre wrażenie na swojej wybrance serca.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kalmary: 400 gramów
    - pomidory z puszki: 400 gramów
    - zielona papryka: 2 sztuki
    - Czerwona papryka: 2 sztuki
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - Młoda cebula ( małe ): 4 sztuki
    - miód naturalny: 2 łyżki

    - czosnek: 3 ząbki

Kalmary na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej patelni podgrzewamy oliwę a następnie dodajemy:
    - cebulę pokrojoną w małą kostkę
    - paprykę pokrojoną w plasterki ( tak około 0.5cm )
    - kalmary ( wcześniej umyte i osuszone )
    - na kalmary i paprykę lejemy dwie duże łyżki miodu
    - kiedy wszystko mamy ładnie ozłocone wsypujemy posiekany
    czosnek
    - teraz czas na przyprawy: tymianek, natkę pietruszki, szałwie ( po
    trochu każdego wedle uznania )
    W między czasie gotujemy makaron tagliatelle.

    Podajemy z białym winem, uśmiechem i nastrojowymi świecami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy