KALAREPY NADZIEWANE MIĘSEM

4.48 (182 ocen)

  • 45 min

Zwykle mało czasu spędzam w kuchni ale jak mam wolne, lubię zjeść coś pożywnego i przede wszystkim zdrowego. Kule z kalarepy ładnie prezentują się na talerzu a dodatek warzyw zapewnia dawkę witamin.

  • 45 min

Składniki:

  • 3 kalarepy, 20 dag mielonego mięsa, 3 pieczarki, 1 cebula, 1 pomidor, 2 łyżki oleju, przyprawa do mięsa mielonego, 5 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalarepy nadziewane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy umyć i gotować w lekko osolonej wodzie 15 min. Gdy ostygną, obrać, ściąć wierzch i wydrążyć.
  • 2. Mięso mielone podsmażyć na oleju, przyprawić przyprawą do mięsa mielonego. Dodać cebulę i pomidora pokrojone w kostkę. Pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć osobno. Przełożyć do mięsa razem z pokrojonym na kawałki miąższem kalarepy. Całość przyprawić do smaku i jeszcze chwilę smażyć.
  • 3. Do środka kalarepy włożyć przygotowany farsz, posypać startym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180’C ok. 20 min.

Porady

Podaję z gotowanymi ziemniakami i surówką z pomidorów. Upieczone kalarepy można też polać sosem beszamelowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muszelki nadziewane mięsem mielonym

To może cię zainteresować