Kalafior "Przysmak Sułtana" z jajkami i migdałami

0 (0 ocen)

Ciekawe połączenie smaków daje pewność , że sałatka będzie hitem na stole

Składniki:

  • - 1 mały kalfior
    - 2 jajka kurze ugotowane na twardo
    - garść migdałów
    - szczypta cukru
    - łyżka masła
    - coś zielonego dla koloru i smaku ( koperek, natka pietruszki, kolendry)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Jajko Przekąski

Kalafior "przysmak sułtana" z jajkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym i trochę posłodzonym wrzątku tak aby nie był ani za miękki ani za twardy. U mnie to wyszło ok.12 min po zagotowaniu wody. Odcedzamy. Jajka drobniutko siekamy.
    Migdały sparzamy , obieramy ze skórki i kroimy w słupki. Następnie podsmażamy na maśle na brązowy kolor. Kiedy migdały będą brązowieć posypujemy szczyptą cukru.
    Na talerzu układamy kalafior, naokoło posypujemy jajko a na wierzch kalafiora polewamy masło z migdałami ( ważne, żeby zrobić to póki ciepłe). Przystrajamy zielonymi elementami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kalafior Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować