Kalafior zapiekany z mięsem i boczkiem

4.49 (203 ocen)

  • 60 min

kalafior z mielonym

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    100 g boczku w plastrach
    500 g mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    szczypta cynamonu
    szczypta hyzopu
    pieprz ziołowy staropolski
    1 jajko


Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior zapiekany z mięsem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior oczyszczamy , płuczemy pod bieżącą wodą i gotujemy w całości na parze.
    mięso mieszamy z przyprawami i jajkiem . Do przestudzonego kalafiora napychamy pomiędzy różyczki niewielkie porcje mięsa, resztą oklejamy cały kalafior i owijamy plastrami boczku.
    posypujemy przyprawami i zapiekamy w temp 200 st przez ok 35 min.
    podajemy z sałatką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować