Kalafior zapiekany mięsem mielonym

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszny sycący kalafior zapiekany mięsem mielonym.Świetnie sprawdza się jako danie obiadowe .Rewelacyjnie smakuje gdy upieczemy razem z nim na blaszce ziemniaki pokrojone w ćwiartki ,podgotowane i doprawione solą.pieprzem i papryką w proszku.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 średniej wielkości kalafior
    500 gram mięsa mielonego w moim przypadku z było z indyka
    8 plastrów boczku wędzonego
    pęczek kopru
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior zapiekany mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podgotowuję ok 20 min. Osuszam ręcznikiem papierowym i odkładam na blachę na której będzie pieczony.
    Mięso mielone doprawiam solą i pieprzem następnie obkładam nim kalafior.
    Na mięso układam plastry boczku tak aby pokryć całą powierzchnię kalafiora.
    Zapiekam w 180 st ok 1 godziny na złoty kolor.

Porady

świetnie pasują pieczone ziemniaczki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować