Kalafior z parówkami

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Można go przyrządzić dosłownie w kwadrans.

Składniki:

  • kalafior
    2 parówki
    łyżka masła
    oregano
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kalafior z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy i dzielimy na małe różyczki. Gotujemy na parze ok. 10 minut.
  • 2. Z parówek usuwamy osłonki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy na roztopionym maśle. Dodajemy kalafiora i smażymy jeszcze ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.




    Potrawa będzie miała ostrzejszy smak, jeśli dodamy do niej podsmażoną cebulę z czosnkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować