Kakaowo - kokosowy omlet z mozzarellą i malinami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Moja wersja jest bardzo fit - ksylitol idealnie zastępuje zbędny cukier,nadzienie z mozzarelli i malin idealnie komponuje się z kakaowo-kokosowym omletem.Porcja dla jednej bardzo głodnej osoby lub dwóch mniej głodnych osobników ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    4 łyżki wiórków kokosowych
    1 łyżka ciemnego kakao
    1 łyżeczka ksylitolu
    pół kulki sera mozzarella w zalewie
    garść malin
    5-6 kropel esencji waniliowej
    olej kokosowy do smażenia

Kakaowo - kokosowy omlet z mozzarellą i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać razem z ksylitolem i esencją waniliową.
    Dodać kakao i wiórki kokosowe. Porządnie wymieszać.
    Mozzarellę pokroić w plasterki.
    Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
    Masę jajeczną wylać na patelnię, przykryć przykrywką, smażyć na niewielkim ogniu 5 minut.
    Przewrócić omlet na drugą stronę, smażyć 3 minuty.
    Przełożyć na talerz, ułożyć ser, maliny.
    Można jeszcze polać miodem :)
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy