Kakaowe babeczki z jeżynami i malinami

5 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Więcej niż 10 osób

Znakomite muffinki z owocami lata...

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • suche:
    2 szklanki mąki
    2 łyżki kakao
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    mokre:
    szklanka mleka
    2 jajka
    pół szklanki roztopionego masła

    ponadto:
    pół szkalnki malin
    pół szklanki jeżyn
    cukier do posypania
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Kakaowe babeczki z jeżynami i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche mieszamy w jednej misce, w drugiej mokre.
    Wszystko łączymy w jedną masę.
    Dosypujemy owoce.
    Napełniamy formę do muffinek, a każdą posypujemy szczyptą cukru.
    Pieczemy ok 25 min w 180 st.
    SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować