Kakaowe babeczki razowe

0 (0 ocen)

Babeczki, które każdy zje z przyjemnością. Są miękkie, aromatyczne, z chrupiącymi bakaliami. Są idealne dla łasuchów, zdrowsze i bardziej syte niż zwykłe babeczki.

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej razowej (typ 2000)
    0,5 szklanki cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    2 jajka
    100 g masła
    1 łyżka miodu
    0,5-0,75 szklanki mleka
    Bakalie

Kakaowe babeczki razowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kakaowe babeczki razowe 1. Do miski wrzucić najpierw suche składniki. Masło roztopić, dodać mokre składniki (mleka na początek 0,5 szklanki, by ciasto nie było za rzadkie, w razie potrzeby dolać więcej). Wymieszać łyżką. Formę na babeczki wyłożyć papierkami. Nakładać ciasta do 3/4 wysokości, na wierzchu ułożyć bakalie. Formę wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika, piec ok. 20 minut, do suchego potyczka. Jeść po wystudzeniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy