Kakaowe muffinki z musem mascarpone -truskawkowym i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy suche składniki: mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cukrem i kakao.
2.Przygotowujemy mokre składniki: roztrzepujemy jajko z mlekiem i olejem. Łączymy łyżką zawartość razem: suche składniki z mokrymi.
3.Serek mascarpne miksujemy z dżemem truskawkowym.
4.Do papierowych papilotek muffinkowych nakładamy na wysokość 1/3 ciasta, kładziemy łyzeczkę musu mascarpone-truskawkowego, wsypujemy żurawinę. Przykrywamy kolejną porcją ciasta, tak aby w papilotce było ciasto na wysokość 2/3.
5.Posypujemy słonecznikiem.
6.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 17-20 minut.
Komentarze