Kakaowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z cukrem i solą na puch. Dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Mąki mieszamy z proszkiem, dodajemy po łyżce. Masę przelewamy do natłuszczonej blaszki, upuszczamy na podłogę z 30 centymetrów( w ten sposób pozbędziemy się pęcherzyków powietrza), pieczemy ok 30 minut w 170 stopniach.
Po wyjęciu z piekarnika znów upuszczamy , przecinamy na dwie połówki.
2.Masa kakaowa:
Masło z cukrem roztapiamy na małym gazie. Dodajemy kakao i mleko. Zdejmujemy z gazu i miksujemy na gładka masę. Przekładamy nią biszkopt, przykrywając drugą częścią.
3.Galaretki rozpuszczamy w 700ml wrzątku. Lekko tężejącą mieszamy z owocami, wylewamy na ciasto. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
4.Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, polewamy ciasto. Posypujemy posypką.
Komentarze