Kakaowy Ananasek

0 (0 ocen)

  • 60 min

To wspaniałe ciasto na każdą okazję - pyszne, a zarazem tanie

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki kakao

    Masa:
    2,5 szklanki mleka
    2 budynie waniliowe
    1 szklanka cukru
    1 margaryna Kasia
    1 puszka ananasa

    Dekoracja:
    wiórki kokosowe

Kakaowy ananasek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Z białek ubiajamy pianę, po ubiciu dodajemy cukier, później żółtka, mąkę z proszkiem oraz kakao. Wlewamy do dwóch blaszek. Pieczemy około 30-40 minut.

    Masa:
    Budyń z cukem gotujemy. Po ostudzeniu ucieramy z margaryną Kasią. Ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do kremu. Wystudzone biszkopty skrapiamy sokiem z ananasa i przekładamy kremem. Odrobinę kremu zostawiamy na wierzch ciasta.

    Wiórki prażymy na patelni do momentu aż nabiorą złocistego kolorytu, studzimy i posypujemy nimi ciasto.

Komentarze

Podobne przepisy