Kaczka z warzywami

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nie pracuję, wychowuję synków: Maksyma (6 l.) oraz Wiktora (rok i 3 miesiące.)

Składniki:

  • ● 8 ziemniaków
    ● 1/2 brokuła
    ● 1/3 op. marchewek mini
    ● 2 piersi z kaczki (ze skórą)
    ● majeranek, sól, pieprz, oliwa, koperek, łyżeczka miodu
    ● cebula
    ● ocet balsamiczny
    ● 2 łyżki śmietany 36-proc.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa gotujemy do
    miękkości, odcedzamy.
  • 2. Skórę kaczki nacinamy
    w kratkę, nacieramy majerankiem,
    solą i pieprzem. Smażymy
    na oliwie. Wstawiamy do
    nagrzanego piekarnika, by
    mięso było ciepłe.
  • 3. Do tłuszczu z kaczki dodajemy
    posiekaną cebulę, smażymy,
    wlewamy 2-3 łyżki octu,
    dodajemy miód i przyprawy
    oraz śmietanę. Piersi kroimy
    w plastry, podajemy z ziemniakami
    i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować