Kanapki na ciepło z jajecznicą i cukinią

0 (0 ocen)

Całą rodziną uwielbiamy jajecznicę i tosty... tym razem postanowiłam to połączyć w jedno pyszne śniadanie na ciepło

Składniki:


  • 0,5 średniej cukinii
    1 łyżka masła klarowanego
    1 łyżka oleju (z suszonych pomidorów)
    5 kawałków suszonych pomidorów
    6 jajek
    sól, pieprz do smaku
    0,5 łyżeczki kurkumy
    8-10 kromek domowego pszennego chleba

Kanapki na ciepło z jajecznicą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cukinię umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na 4, a następnie pokroić w plasterki.

    Na patelni rozpuścić masło klarowane, dodać olej (wykorzystałam zalewę z suszonych pomidorów). Wrzucić cukinię i przesmażyć aż lekko zmięknie.

    Następnie wbić jajka, doprawić solą, pieprzem, wsypać kurkumę, wymieszać i usmażyć luźną jajecznicę.

    Suszone pomidory pokroić w paseczki, dodać do jajek, wymieszać.

    Na połowę kromek chleba nałożyć farsz jajeczny, przykryć drugą połową kromek.

    Kanapki ułożyć na grillu elektrycznym i zapiec. Podawać na gorąco ze świeżymi pomidorami


Komentarze

Podobne przepisy