kanapka z pastą jajeczną

0 (0 ocen)

  • 10 min

kanapka z pastą z makreli

  • 10 min

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    3 ugotowane na twardo jajka
    1 cebula
    pół pęczka kopru
    pieprz, sól
    3 łyżki majonezu
    świeże pieczywo, masło

Kanapka z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyciągamy ości z makreli i drobno ją dzielimy na kawałeczki, dodajemy pokrojone w kostkę jajka, cebulę, koperek i doprawiamy pieprzem i solą, na koniec dodajemy majonez
    Smarujemy pieczywo masłem i nakładamy na nie przygotowaną pastę

Porady

można podać kanapkę w wersji z chrzanem. Kanapkę smarujemy świeżym masłem, kolejno chrzanem i nakładamy pastę z makreli

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy