Kanapka z sosem dorszowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Może się wydawać, że to ekstremalne połączenie, jednak panuje tutaj harmonia smaków. Sos jest wyśmienity, idealnie nada się też do sałatek.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 krótkie bagietki
    dżem malinowy
    1 pomidor malinowy
    1 jajko ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    50 g suszonego dorsza
    70 g twardego sera koziego
    natka pietruszki

Kanapka z sosem dorszowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki rozcinamy na pół. Smarujemy (dół i górę) dżemem malinowym.
    Jajko, pomidor i ser kroimy na plasterki.
    Dorsza (najpierw kruszymy na mniejsze kawałki) miksujemy z majonezem i śmietaną.
    Na dół bułki kładziemy plastry pomidora, na to plastry jajka, polewamy sosem, układamy plastry sera, posypujemy posiekaną natką pietruszki, zakrywamy górą bagietki.
    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy