Kanapka drwala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę zetrzeć na tarce. Mięsa mielone połączyć z jajkiem, bułką, cebulą, mąką ziemniaczaną i przyprawami. Uformować rozpłaszczone kotlety i usmażyć na patelni grillowej lub zwykłej.
2.Każdy ser camembert przecinamy na pół.
3.Każdą połówkę sera moczymy w roztrzepanym wcześniej jajku i obtaczamy w bułce z dodatkiem szczypty pieprzu i papryki słodkiej Czynność powtarzamy. Musimy zadbać o to, by ser był dokładnie obtoczony w bułce, również boki, dzięki temu będziemy mieli pewność, że nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.
4.Smażymy na średnim ogniu na głębokim tłuszczu, aż zrumieni nam się panierka. Oczywiście musimy ser w połowie smażenia delikatnie odwrócić, aby usmażył się z obu stron.Odsączamy na ręczniku papierowym.
5.Pomidory i ogórki kroimy w plastry, a cebulę w półksiężyce.
6.Składamy bułkę drwala:
bułkę przecinamy na pół, kładziemy plaser żółtego sera, sałatę lodową, kotleta, cebulę, pomidor, ogórek, ser camembert, przykrywamy 2 połówka bułki dodajemy ketchup i sos czosnkowy. Przebijamy całą kanapkę patykiem i nabijamy pomidorka cherry.
Smacznego:)
Porady
Kotlety można kupić gotowe też są dobre lub z przepisu, którego ja robię:)
Komentarze