Kalafior smażony panierowany

5 (157 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Znudził Ci się gotowany kalafior z wody? Spróbuj panierowanego.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    bułka tarta
    2 łyżki mleka
    1-2 jajka
    1/2 łyżeczki wegety
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kalafior smażony panierowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Różyczki kalafiora ugotować al dente w osolonej wodzie. Ostudzić.
  • Opanierowany kalafior 2. Jajko rozmieszać z 2 łyżkami mleka, dodać około pół łyżeczki wegety, wymieszać. Różyczki panierować w jajku i bułce tartej.
  • Smażenie kalafiora 3. Opanierowane różyczki smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować