Kamykowe muffiny

0 (0 ocen)

dziecinnie proste i bardzo ciekawe dzięki dodatkowi kamyków

Składniki:

  • 250 g jogurtu naturalnego
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 jajka
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g kamyków orzechowych

Kamykowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt naturalny, cukier, cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jajka i olej dobrze razem wymieszać. Porcje ciasta nakładać do papierowych papilotek na muffiny do połowy wysokości. Na wierzchu posypać kamykami orzechowymi. Piec 20 minut w 180 - 200 st C. Ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy