Jogurtowy kurczak w krakersach

0 (0 ocen)

bardzo smaczny i bez tłuszczu

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    1 mały jogurt naturalny
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    2 ząbki czosnku
    1/4 łyżeczki pieprzu
    20 dag krakersów

Jogurtowy kurczak w krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krakersy przełożyć do woreczka i rozgnieść (nie musi być na bardzo drobno). Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć a następnie pokroić w paski. Jogurt naturalny wymieszać z solą, słodką papryką, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do marynaty włożyć kawałki kurczaka i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie kurczaka obtaczać w rozgniecionych krakersach i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 - 200 st C przez 20 - 30 minut ( w zależności od grubości ). Podawać na bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy