Jogurtowy biszkopt z masà mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt wlewamy do miski dodajemy jajka i ubijamy.Kubeczkiem po jogurcie odmiezamy resztè skladnikòw i dodajemy,wszystko dokladnie mieszamy,przelewamy ciasto do tortownicy pieczemy 30 min w 170°C
2.Galaretkè rozpuszczmy w 2 szkl wody,odlewamy pòl szklanki i odstawiamy do wystygniècia.Serek ucieramy z cukrem,wlewamy pòl szklanki zimnej galaretki, dodajemy ubità smietanè i kilka pokrojonych w kostkè truskawek delikatnie mieszamy.
3.Biszkpot kriomy na pòl przekladamy masà,na wierzch ukladamy pokrojone truskawki i zalewamy pozostalà galaretkà.Wstawiamy do lodòwki.
Porady
Galaretkè radzè schladzac w zamrazarce dodawac do masy bardzo zimnà,prawie gèstniejacà.
Komentarze