Jogurtowiec miętowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do przestygnięcia.Formę smarujemy delikatnie olejem i wysypujemy wiórkami kokosowymi.Jogurt przekładamy do miski i dodajemy do niego cukier puder.Dokładnie mieszamy aż cukier się rozpuści.dzielimy masę na dwie części.Do pierwszej dodajemy likier kokosowy i wiórki-dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy połowę żelatyny,mieszamy.Na dnie formy wykładamy biszkopty i na nie wylewamy masę kokosową.Układamy drugą warstwę biszkoptów.Do drugiej części jogurtu dodajemy krople miętowe i barwnik zielony(do odpowiadającego nam koloru).Dokładnie mieszamy i dodajemy resztę żelatyny,mieszamy i przelewamy na biszkopty.Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki do stężenia na min 1 godzinę.Smacznego
Porady
Robiłam jogurtowiec w formie na babke 20.Ale można również podać ciasto w innych foremkach a nawet w pucharkach.
Komentarze