4 jajka
500 g mąki tortowej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g cukru + 4 łyżki do budyniu
2 torebki cukru waniliowego
300 ml jogurtu naturalnego
1 szklanka oleju
2 budynie waniliowe na 500 ml mleka dr Oetker
500 ml mleka
puszka brzoskwiń
1.1. Najpierw robimy budyń jedną szklankę mleka wymieszać z budyniami i cukrem a drugą zagotować do gotującego się mleka wlewać budyń mieszać do zgęstnienia pozostawić do ostygnięcia
2. jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę przez ok 5 minut po tym czasie ciągle mieszając na niskich obrotach dodajemy stopniowo jogurt a następnie olej. Odkładamy mikser i do masy dodajemy stopniową przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy łyżką
3. blachę wysmarowujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą wylewamy ciasto
4 budyń przekładami do szprycy lub rękawa cukierniczego i tworzymy na cieście kratkę
5 brzoskwinie z puszki odsączamy i połówki kroimy na 3-4 części
6. na powstałe kwadraty ciasta kładziemy kawałki brzoskwiń ciasto pieczemy 45 minut w 180 c
Komentarze