Jogurtowe racuszki z dynią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne , niesamowicie mięciutkie i puszyste.Przyrządzone na jogurcie są świetnym pomysłem dla tych , którzy liczą kalorie ;)Dodatek rodzynek sprawia, że smakują fantastycznie i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę.Polecam!

  • 30 min

Składniki:




  • SKŁADNIKI:

    * miąsz z dyni - 200 g

    *gęsty jogurt naturalny - 120 g

    * rodzynki - 1 garstka

    * duże jajko - 1 szt

    * mąka pszenna - ok. 4 łyżki

    * proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

    * spirytus - 1 łyżeczka

    * sól - 1 szczypta

    * olej do smażenia




Jogurtowe racuszki z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Obraną dynię ścierany na grubych oczkach.

    Dodajemy jajko , jogurt naturalny , przesianą mąkę , proszek do pieczenia , spirytus , rodzynki i odrobinę soli.

    Wszystko razem dokładnie mieszamy.

    Kładziemy porcjami na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto.

    Podajemy gorące!

    Pycha!



Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy