JOGURTOWE LODY NA KRAKERSACH - TRUSKAWKOWO - JAGODOWE

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Prosty sposób na wykonanie lodów na bazie jogurtu. Są one nie tylko smaczne ale i zdrowe.

  • 5 godz.

Składniki:

  • 20 krakersów typu graham (moga byc równiez ciasta typu graham)
    1 szklanka truskawek
    1/2 szklanki jagód
    1/2 banana
    2 szklanki jogurtu greckiego o smaku waniliowym
    cukier do smaku


Jogurtowe lody na krakersach - truskawkowo - jagodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s0t6xo 1. Naczynie żaroodporne lub blaszkę wyłożyć folią. Ułożyć warstwę krakersów.
  • image-1bmwyiy 2. Owoce zmiksować w blenderze tak aby pozostały w nich kawałki.
  • 3. Wymieszać z jogurtem, dosłodzić do smaku.
  • image-0jwvf18 4. Masę jogurtowa rozłożyć na krakersach, przykryć drugą warstwą krakersów. Wstawić do zamrażalnika na 4 godziny. Całość wyciągnąć razem z folią. Kroić między krakersami, odczekać ok 5 min. a potem serwować.

Komentarze

Podobne przepisy