Jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mąkę przesiać z proszkiem, sodą do miski, wbić jajka, użyłam M, L wystarczą 3 sztuki wsypać cukier i rózgą lub łyżką wszystko utrzeć do połączenia składników
2.wlać olej, jogurt naturalny i rózgą połączyć krótko składniki na dość gęste ciasto
4.nałożyć do foremek dżem malinowy po 1 łyżeczce i nakryć łyżką ciasta
5.piec w 190 C około 25-30 minut, babeczki wystudzić - LUKIER: 1 łyżka dżemu malinowego, 2 łyżki cukru pudru, z 3/4 łyżeczki soku z cytryny, wszystko dobrze wymieszać i łyżeczką polać babeczki, posypać mokre wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia
Komentarze