Jogurtowo - wiśniowy deser z nasionami chia i syropem klonowym

4.5 (157 ocen)

Lekki, pyszny deser z wiśni oraz jogurtu naturalnego z nasionami chia, słodzony syropem klonowym.

Składniki:

  • 300 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki nasion chia
    3-4 łyżki syropu klonowego
    300 g wiśni
    listki mięty lub melisy do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Syropy

Jogurtowo - wiśniowy deser z nasionami chia i syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszamy z nasionami chia i 2 łyżkami syropu klonowego. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
  • 2. Wiśnie płuczemy, osuszamy i przekrawamy na połówki, odrzucając pestki. Przygotowane wiśnie przekładamy do miseczki, dodajemy 1-2 łyżki syropu klonowego i mieszamy.
  • 3. Do szklaneczek lub pucharków rozkładamy połowę jogurtu z nasionami chia, następnie połowę wiśni, resztę jogurtu i resztę wiśni. Dekorujemy listkami mięty lub melisy.

Porady

Z podanej ilości składników otrzymamy 2-4 porcje deseru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować