Jogurtowo-razowe ciasto z rabarbarem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Chociaż ciasto jest z pełnoziarnistej i razowej mąki to w smaku jest niezwykle lekkie i delikatne. Wręcz rozpływa się w ustach. Do tego jego wielką zaletą jest to, że przygotowuje się ekspresowo.

  • Łatwy

Składniki:


  • - Mąka pszenna pełnoziarnista: 120 gramów
    - mąka razowa graham: 70 gramów
    - brązowy cukier: 70 gramów
    - jogurt naturalny: 250 gramów
    - olej rzepakowy: 0.33 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - soda: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - rabarbar: 250 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Ciasta

Jogurtowo-razowe ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy składniki płynne a w drugiej suche.

    Łączymy je ze sobą.

    Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

    Na wierzch układamy pokrojony w kostkę rabarbar.

    Całość pieczemy około 25 minut w 190 stopniach.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować