Jogurtowo-bananowe lody na patyku

4.5 (153 ocen)

  • 5 godz. 10 min

Domowe lody? Pyszne i zdrowe? To możliwe i bardzo łatwe. Wystarczą nam trzy składniki. Otrzymujemy intensywne w smaku bananowe lody, które będziemy chcieli jeść przez całe lato..

  • 5 godz. 10 min

Składniki:

  • - jogurt sojowy : 4-5 łyżek
    - banany : 2-3 sztuki
    - syrop z agawy lub cukier : 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Jogurtowo-bananowe lody na patyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie domowych lodów na patyku 1. Banany obrać ze skóry, odciąć końcówki, pokroić w plasterki, wrzucić do blendera. Dodać jogurt i syrop z agawy, zmiksować. Zmiksowane banany z jogurtem przelać do pojemników na lody. Wstawić do zamrażarki na minimum 5 godzin.
  • gotowe lody domowe 2. Pojemnik z lodem wstawić na 4-5 sekund do bardzo gorącej wody ( nie zanurzając patyka). Wyjąć lód. Spożywać natychmiast.

Porady

Syrop z agawy jest dwu lub nawet trzykrotnie słodszy od cukru, zatem słodycz naszych lodów będzie zależna od ilości dodanego składnika słodzącego i tutaj należy wziąć pod uwagę własne upodobania. Jogurt sojowy można zastąpić greckim gęstym jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować