Jeżynowy torcik na zimno

0 (0 ocen)

Szybki w wykonaniu i bardzo smaczny.

Składniki:

  • Spód:
    140 g okrągłych biszkoptów
    Masa śmietanowa:
    2 galaretki truskawkowe lub o smaku owoców leśnych
    200 g jeżyn
    360 g gęstej śmietany 18 %
    Masa owocowa:
    200 g jeżyn
    1 fioletowa galaretka

Jeżynowy torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę o średni. 28 cm wykładamy biszkoptami.
  • 2. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy i łączymy ze śmietaną i 200 g owoców, gdy masa zacznie tężeć wykładamy ją na biszkoptach.
  • 3. Fioletową galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i studzimy.
    Jeżyny wykładamy na zimną masę śmietanową i zalewamy tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy