Jeżyki w majonezie :-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane przestudzone jajka obieramy ze skórek,płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy delikatnie papierowym ręcznikiem.Z każdego jaja pod lekkim kątem odcinamy małą część żeby mogło swobodnie stać.Robimy dziurki wykałaczką i wkładamy w nie pocięty umyty i osuszony szczypiorek. Następnie robimy oczka z pieprzu i nosek z ziaren ziela angielskiego
Warzywa myjemy (marchew obieramy) cukinię,rzodkiewę i pomidorka nie obieramy tylko porzadnie po myciu wycieramy.
Wykładamy talerz,na nim rozkładamy pokrojona w cieniutkie paseczki marchewke i cukinię (robimy tzw. łąkę) Na łące kładziemy plastry pomidora i polewamy majonezem.
Na gotowe plastry pomidora stawiamy jeżyki,dekorujemy pozostałym majonezem i rzodkiewką :)
Jeżyki
Chociaż na grzbiecie
szczypiorkowe kolce mają,
to każde dzieci
je uwielbiają tak jak ja :)
Komentarze