Jeżyki w Majonezie :-)

5 (167 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Super jajeczkowe jeżyki dla dzieciaczków :)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja ugotowane na twardo: 3 sztuki
    - marchew mała: 1 sztuka
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - rzodkiewka: 3 sztuki
    - majonez dekoracyjny "Winiary": 4 łyżki
    - pomidory dojrzałe: 3 plastry
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - pieprz ziarnisty: 6 sztuk
    - wykałaczka: 1 sztuka
    - sól,pieprz do smaku po: 1 szczypta
    - szczypiorek nitki: 1 pęczek
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko Przystawki Przekąski

Jeżyki w majonezie :-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane przestudzone jajka obieramy ze skórek,płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy delikatnie papierowym ręcznikiem.Z każdego jaja pod lekkim kątem odcinamy małą część żeby mogło swobodnie stać.Robimy dziurki wykałaczką i wkładamy w nie pocięty umyty i osuszony szczypiorek. Następnie robimy oczka z pieprzu i nosek z ziaren ziela angielskiego
    Warzywa myjemy (marchew obieramy) cukinię,rzodkiewę i pomidorka nie obieramy tylko porzadnie po myciu wycieramy.
    Wykładamy talerz,na nim rozkładamy pokrojona w cieniutkie paseczki marchewke i cukinię (robimy tzw. łąkę) Na łące kładziemy plastry pomidora i polewamy majonezem.
    Na gotowe plastry pomidora stawiamy jeżyki,dekorujemy pozostałym majonezem i rzodkiewką :)



    Jeżyki
    Chociaż na grzbiecie
    szczypiorkowe kolce mają,
    to każde dzieci
    je uwielbiają tak jak ja :)

    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować