Jesienna surówka z kapusty czerwonej

5 (144 ocen)

  • 20 min

Przepisów na surówkę z czerwonej kapusty jest wiele.Ja polecam gorąco z dodatkiem kukurydzy,jest bardzo smaczna!

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 główki średniej kapusty czerwonej
    2 marchewki
    1 duże winne jabłko
    1/2 pora
    1/2 puszki kukurydzy
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżka cukru
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka śmietany 18%
    sól do smaku
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Jesienna surówka z kapusty czerwonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy z kapusty obieramy wierzchnie liście.
    Kapustę,obrane jabłko oraz marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach mieszamy z pokrojonym w krążki porem oraz kukurydzą z puszki.Doprawiamy do smaku solą i cukrem oraz pieprzem,skrapiamy sokiem z cytryny,dodajemy majonez oraz śmietanę, mieszamy wszytko dokładnie.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki, schładzamy w lodówce.Doskonale komponuje się z ziemniakami i pieczonymi mięsami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Marchewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować