Jesienna potrawka z dynią i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwicę pokroić w kostkę i przesmażyć na rumiano na miksie oliwy z masłem
2.Gotową przełożyć do garnka o grubszym dnie, posolić , wlać wino. Zagotować odparować nieco, włożyć gałązkę suszonego rozmarynu i dusić na bardzo małym ogniu
3.pokrojoną w piórka cebulę oraz wyciśnięty czosnek zeszklić również na oliwie wymieszanej z masłem, gotowe dodać do garnka z polędwicą, dorzucić też marchewkę z groszkiem i kukurydzę, podlać wodą, dusić 10 minut
4.dołożyć łyżkę suszonych grzybów i pomidory, a dynie obrać, pokroić w kostkę i chwilę podsmażyć na maśle na patelni, a potem na niej dusić 10 minut dodając 1/3 szklanki wody. Gotową dynię doprawić curry i smażyć kilka minut bez przykrywki, przełożyć do garnka z resztą składników
5.Mieszać dokładnie, dodając rozdrobniony ser topiony, w razie potrzeby podlać wodą, doprawić papryką i solą. Można zagęścic mąką pszenną jeśli będzie za rzadkie
Komentarze