Jesienna zupa z szybkowaru - dietetyczna

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Gdybym miała przypisać porę roku do tej zupy wybrałabym właśnie jesień.. kolorystyka i sezonowość warzyw podsuwa mi właśnie na myśl tą porę roku.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 marchewki

    - 1 pietruszka

    - ćwierć selera naciowego

    - 4 skrzydełka drobiowe lub porcja rosołowa

    - fasolka szparagowa

    - pół małej cukinii

    - 1 ziemniak

    - ćwierć małej dyni

    - gałązka lubczyku

    - kilka różyczek kalafiora

    - 1 łyżeczka suszonych włoszczyzny

    - sól, pieprz, liść laurowy, czubryca zielona
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa z szybkowaru - dietetyczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego szybkowara wkładamy wszystkie składniki i zalewamy wodą do zaznaczonego dozwolonego poziomu. Wstawiamy na palnik, w momencie kiedy zupa zacznie wrzeć, szybkowar zacznie mocno syczeć lub nawet piszczeć, zmniejszamy płomień ognia na najmniejszy i trzymamy tak ok 8-10 min. Następnie odcinamy całkowicie ogień i czekamy aż szybkowar sam się odblokuje, i tym samym zupa dojdzie a my będziemy mogli otworzyć pokrywkę. Doprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować