Jesienna zupa-krem marchewkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zupa krem marchewkowa jest aksamitna, idealna w smaku, jest to pyszna jesienna zupa, prosta i szybka w wykonaniu.Dodatek cytrynowego tymianku i ognistej mieszanki przypraw doskonale wzbogacił jej smak

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - rosół domowy: 0.5 litra
    - marchewka gotowana: 3 sztuki
    - seler gotowany: 0.25 sztuki
    - ognista mieszanka przypraw Kamis: 2 szczypty
    - cytrynowy tymianek gałązka: 1 sztuka

Jesienna zupa-krem marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ugotowanego rosołu wyciągamy marchewki i seler, miksujemy blenderem (ja mam swój blender Triblade) dodając stopniowo rosół, cały czas miksujemy aż uzyskamy idealny, aksamitny krem. Krem marchewkowy przekładamy do naczyń, dekorujemy zupę robiąc kleks z jogurtu greckiego, posypując listkami świeżego cytrynowego tymianku, następnie obsypujemy zupę ognistą mieszanką przypraw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy