Jarska pasta kanapkowa z musztardą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne bezmięsne smarowidło do chleba :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    5 jajek
    7 plasterków żółtego sera – Gouda
    ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
    3 łyżeczki musztardy miodowej
    1 łyżka keczupu
    Sól, pieprz do smaku
    1 łyżka oleju

Jarska pasta kanapkowa z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w osolonym wrzątku i obrać ze skorupek. Cukinię umyć, osuszyć, odciąć końce i pokroić w drobną kostkę. Przysmażyć na 1 łyżce oleju do miękkości. Dodać przyprawę do kurczaka, wymieszać i już usmażoną cukinię rozgnieść widelcem na papkę. Żółty ser pokroić w małą kostkę i od razu dodać do ciepłej cukinii. Dokładnie wymieszać. Jajka pokroić najpierw w plasterki, następnie w kosteczkę, dodać do mieszanki cukiniowo-serowej i dokładnie wymieszać. Dodać musztardę i keczup i znowu wymieszać. Przyprawić według gustu solą i pieprzem. Od razu podawać, wtedy ser tak ładnie się ciągnie 

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy